Банкова наступного тижня представить законопроект про перезапуск НАЗК

Банкова наступного тижня представить законопроект про перезапуск НАЗК

Укрінформ
В Адміністрації Президента планують наступного тижня завершити розробку і публічно представити законопроект щодо перезапуску роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 4 червня, заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На наступному тижні, я думаю, ми закінчимо роботу над законопроектом, який передбачатиме переформатування Національного агентства з питань запобігання корупції. Те керівництво, яке є сьогодні, не може дати результат і не залишає жодного шансу для відновлення роботи цього органу - там немає ані професійної компетенції, ані питань, які пов'язані з незалежністю і незаангажованістю. Тому ми, на жаль, маємо таку проблему. На наступному тижні цей законопроект буде закінчений і публічно представлений", - сказав Рябошапка.

Він додав, що президент звертатиметься до парламенту з проханням розглянути його як невідкладний.

Рябошапка зазначив, що, окрім питань, пов'язаних з перезавантаженням НАЗК, є необхідність змінити структуру керівництва агентства. Він нагадав, що сьогодні це колегіальний орган, який складається з п'яти членів НАЗК. "Передбачається, що це буде один керівник НАЗК, передбачається запровадження аудиту цього органу, щоб протягом певного періоду часу ми могли мати публічну оцінку результатів роботи і ефективності НАЗК", - поінформував він.

Читайте також: Законопроект про незаконне збагачення погодили з МВФ - Рябошапка

Заступник голови АПУ також констатував, що наразі існують проблеми, пов'язані з доступом агентства до реєстрів, які перешкоджають його роботі , а також з тим, що робота агентства може блокуватися іншими органами, наприклад, Мін'юстом.

"Є деякі інші нюанси, які ми теж хотіли б вирішити, наприклад, щодо декларацій представників громадянського суспільства... Плюс повернути у суб'єкти декларування керівників Адміністрації президента - те, що випало внаслідок змін до законодавства, можливо, розширити коло декларантів з органів влади і дещо звузити суб'єктів декларування, щодо яких корупційних ризиків насправді не так багато", - поінформував Рябошапка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-