Вибори Ради: у парламент можуть пройти чотири партії

Вибори Ради: у парламент можуть пройти чотири партії

Опитування
Укрінформ
Якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, то до Верховної Ради за 5-відсотковим бар'єром могли б пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" та "Батьківщина".

Про це повідомив на прес-конференції директор Центру “Соціальний моніторинг” Дмитро Дмитрук з посиланням на моніторинг електоральних орієнтацій населення України за результатами трьох хвиль ролінгового опитування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, якби вибори до Ради проходили в найближчу неділю, то до парламенту могли б пройти чотири політичні сили, подолавши бар'єр у 5%. Йдеться про партію “Слуга народу” - 30,8%, “Опозиційна платформа — За життя” - 8,2%, “Європейська солідарність”(колишня БПП) - 7,9% та “Батьківщина” - 7% респондентів.

При цьому, низка учасників опитування віддала б свої голоси за партію “Сила і честь” Ігоря Смешка (4,8%) та “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка (3,5%). За даними опитування, за партію “Голос” Святослава Вакарчука проголосували б 2,5% опитаних.

Окрім того, за словами Дмитрука, близько 80% українців готові голосувати на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

Читайте також: Рада може взятися за проект Виборчого кодексу у четвер - Парубій

“Ми маємо близько 80% населення країни, які готові голосувати на виборах. Показник тих, хто не хоче і сказав, що не прийде на вибори, становить – 14,9%”, - зазначив він.

Ролінгове дослідження електоральних орієнтацій населення України було проведено Центром" Соціальний моніторинг "і Українським інститутом соціальних досліджень ім.А. Яременко в період з 15 по 31 травня. Всього по Україні було опитано 2100 респондентів.

Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-