Рада може взятися за проект Виборчого кодексу у четвер - Парубій

Рада може взятися за проект Виборчого кодексу у четвер - Парубій

Укрінформ
Верховна Рада може взятися за розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу у четвер, 6 червня.

Про це Голова ВР Андрій Парубій сказав на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Орієнтовно теж після обіду (у четвер - ред.) рекомендується, щоб ми зайшли у розгляд проекту Виборчого кодексу (№ 3112-1). В чому є ключова складність станом на сьогодні? Апарат (Верховної Ради - ред.) фактично без вихідних працював, щоб підготувати таблицю про тимчасові спеціальні комісії, і я дуже розраховую, що Апарат встигне підготувати таблицю до Виборчого кодексу», - сказав спікер.

Він наголосив, що проект Виборчого кодексу - це один з наймасштабніших законопроектів, які розглядала Верховна Рада 8-го скликання.

Парубій нагадав, що раніше виникла дискусія з приводу того, чи комітет має розглядати всі поправки до проекту кодексу після того, як їх опрацювала робоча група, чи віддати це на розсуд депутатів.

«Якби комітет розпочав знову розгляд за всіма поправками, то це б затягнулося на 8-9 місяців. І тому комітет дав це на розсуд залу, а це означає, що в залі має пройти дуже професійна і компетентна робота. А для комітету це означає, що він має фактично безперестанку працювати, щоб усі пропозиції, які є в залі, можна було складати в окремі документи. Але я сподіваюся, що цю масштабну роботу проведено і ще на літній сесії ми зможемо прийняти Виборчий кодекс з відкритими списками», - заявив Голова ВР.

Читайте також: Вибори Ради: ЦВК утворила всі окружкоми у максимальному складі

Як повідомляв Укрінформ, проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1), ухвалений 7 листопада 2017 року у першому читанні. До нього подано понад 4000 правок.

29 травня профільний комітет ВР рекомендував парламенту розглянути проект Виборчого кодексу в другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-