Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви збереться у Києві

Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви збереться у Києві

Укрінформ
Засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща відбудеться 7-8 червня у Києві.
Польську делегацію найбільше цікавитиме нова політична ситуація в Україні, пов’язана з обранням президента і достроковими парламентськими виборами. Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомив віце-маршалок Сенату Польщі Богдан Борусевич.

“Нас цікавитиме нова ситуація в Україні, я питатиму про наміри акторів української політичної сцени у парламенті, адже там є різні фракції”, - заявив Борусевич.

Читайте також: Україна закликає Європу не допустити повернення Росії до ПАРЄ

Він додав, що інші питання, що стосуються співпраці у сфері транспортної інфраструктури, енергетики тощо у світлі нинішніх політичних змін в Україні зараз дещо відійдуть на другий план.

Як підкреслив польський політик, Польща “завжди підтримувала і продовжуватиме підтримувати Україну на шляху реформ та зближення з ЄС та НАТО.

Він висловив сподівання, що новообраний Президент Володимир Зеленський продовжить обраний Києвом курс у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції.

Борусевич також висловив сподівання, що у Києві делегації парламентів Польщі та Литви матимуть змогу зустрітися з представниками Адміністрації Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-