Гройсман поважатиме будь-яке рішення Ради щодо його відставки

Гройсман поважатиме будь-яке рішення Ради щодо його відставки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час розгляду питання про його відставку у парламенті заявив, що поважає будь-яке рішення парламенту.

Про це він сказав з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ніколи в своєму житті не тримався за жодну посаду і не збираюся триматись за посаду. Я подав заяву про відставку, яку ми сьогодні з вами розглядаємо. З іншої сторони, я завжди був відповідальним і ніколи не боявся відповідальності. Всі ці три роки я розумів свою відповідальність за справи в країні... Я можу сказати, що я поважаю будь-яке рішення Верховної Ради", - сказав Гройсман.

Він також подякував українцям "за все те, що ми зробили разом". Крім того, Гройсман подякував за співпрацю Голові Верховної Ради та нардепам.

"Я хочу сьогодні подякувати кожному депутату Верховної Ради України, який виконував свій обов'язок і приймав державні рішення для того, щоб країна стала сильнішою", - сказав Гройсман.

Читайте також: Рада розглядає відставку Гройсмана

Як повідомлялося, 20 травня Президент України Володимир Зеленський в інавгураційній промові оголосив про розпуск ВР та закликав членів уряду піти у відставку. Увечері того ж дня Гройсман заявив про своє рішення піти з посади Прем’єр-міністра. Свою заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня.

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою. Відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу КМУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-