Рада розглядає відставку Гройсмана

Рада розглядає відставку Гройсмана

Відео
Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати питання щодо відставки Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу повідомити, що на розгляд парламенту вноситься проект постанови №10341 “Про відставку Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича”. Відповідно до статті 85 Конституції України до повноважень Верховної Ради належить вирішення питання про відставку Прем'єр-міністра України. Згідно з частиною другою статті 115 Конституції, частиною першою статті 15 Закону "Про Кабінет Міністрів України" Прем'єр-міністр має право заяви у Верховній Раді України про свою відставку", - оголосив Голова ВР Андрій Парубій.

У сесійній залі присутні сам Гройсман і члени уряду.

Обговорення у Верховній Раді за відставку Гройсмана / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Парубій зазначив, що спершу виступить Гройсман, після чого із доповіддю виступить голова підкомітету Комітету з питань правової політики та правосуддя Наталія Новак.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Президент України Володимир Зеленський під час інавгурації оголосив про розпуск ВР та закликав членів уряду піти у відставку. Увечері того ж дня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про своє рішення піти з посади. Заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня.

Читайте також: БПП не підтримуватиме відставку Гройсмана

Відповідно до закону «Про Кабінет Міністрів України» парламент розглядає питання про відставку глави уряду не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви.

Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя 29 травня розглянув заяву Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про його відставку та рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування з цього питання.

Відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабміну. У такому разі ВР має сформувати новий склад уряду. До початку його роботи свої повноваження виконуватиме той склад Кабміну, відставку якого було прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-