Екс-посол Грузії просить Зеленського надати йому українське громадянство

Екс-посол Грузії просить Зеленського надати йому українське громадянство

Укрінформ
Посол Грузії в Україні в 2000-2007 і 2009-2013 роках, президент Всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України" Григол Катамадзе публічно звернувся до Президента Володимира Зеленського з проханням про надання українського громадянства.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню "ГОРДОН".

"Хочу скористатися нагодою поспілкуватися з вашим виданням і публічно звернутися до Президента Володимира Зеленського надати мені українське громадянство. Вже пройшло шість років, як я пішов з державної служби в Грузії. Колись давно я закінчив Київський державний університет імені Шевченка, майже 13 років був послом Грузії в Україні, багато років живу в Києві", - розповів Катамадзе.

Він наголосив, що з травня 2015 року очолює Асоціацію платників податків України - об'єднання малих, середніх і великих бізнесів по всій країні, яке активно працює над розробкою та впровадженням нового сучасного українського податкового кодексу.

"Я не просто живу в Україні, але займаюся її проблемами і справами, намагаюся разом з її громадянами допомогти реформувати країну. Як президент Асоціації платників податків України разом з великою командою ми розробили новий податковий кодекс розвитку, ключовим в якому вважаю зниження навантаження на фонд оплати праці і запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток", - зазначив Катамадзе.

Колишній представник дипломатичного корпусу нагадав, що у своїй інавгураційній промові Зеленський закликав представників української діаспори повертатися на батьківщину будувати успішну державу і пообіцяв надати їм громадянство України.

"У своїй інавгураційній промові Президент Зеленський закликав етнічних українців за кордоном повернутися на батьківщину і всім разом реформувати Україну. Цей заклик дуже важливий і для мене. Хоч я не етнічний українець, але щиро переживаю за майбутнє країни, з якою пов'язана велика частина мого свідомого життя. Чверть століття я пропрацював у дипломатичному корпусі, представляючи інтереси Грузії, але ніколи не зачіпав інтереси України, завжди послідовно відстоював свою позицію", - пояснив Катамадзе.

Він наголосив, що рішення про зміну громадянства далося йому важко, але для нього дуже важливо "допомогти Україні стати успішною розвиненою державою".

Читайте також: Грузія може знову звернутися з вимогою екстрадиції Саакашвілі - депутат

"Щиро зізнаюся, що відмовитися від громадянства Грузії було для мене важким і серйозним кроком. Але мені дуже важливо і цікаво бути причетним до позитивних змін, які - абсолютно в цьому переконаний - відбуватимуться в Україні. І ще. Вважаю себе боржником перед Україною. Знаєте, неможливо сповна повернути борг батькам, але можна добре виховати своїх дітей, щоб передати їм те, що заклали в тебе батьки. Так само і з боргом перед країною: неможливо повернути сповна, але можна робити все, щоб допомогти Україні стати успішною розвиненою державою. І я намагаюся це робити, в тому числі як президент Асоціації платників податків України. Саме тому прошу Президента Володимира Зеленського надати мені українське громадянство", - підсумував Катамадзе.

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня Президент Володимир Зеленський повернув громадянство України екс-президенту Грузії і колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі шляхом внесення змін в указ екс-президента Петра Порошенка.

Фото: obozrevatel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-