Грузія може знову звернутися з вимогою екстрадиції Саакашвілі - депутат

Грузія може знову звернутися з вимогою екстрадиції Саакашвілі - депутат

Укрінформ
Питання про екстрадицію екс-президента Грузії і колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі з України на батьківщину знову має бути порушено.

Про це заявив член парламентської більшості Грузії Нукрі Кантарія, повідомляє Грузия Online.

"Вважаю абсолютно логічним, що коли людина знаходиться в розшуку, знову має бути порушено питання його екстрадиції. Думаю, що так і має статися", - сказав депутат, коментуючи повернення Саакашвілі до Києва після того, як новий президент України Володимир Зеленський повернув йому українське громадянство.

З думкою Кантарія згодні його колеги з парламентської більшості.

Так, депутат Акакій Зоїдзе заявив журналістам в середу, що прокуратура Грузії повинна знову звернутися до України з вимогою про екстрадицію Саакашвілі.

"Наша прокуратура, напевно, ще раз звернеться до України. За ідеєю, повинна звернутися", - сказав він.

У Грузії щодо Саакашвілі було порушено кілька кримінальних справ, по ряду яких його було заочно засуджено. До того, як Саакашвілі було позбавлено українського громадянства і він залишив Україну, грузинська сторона неодноразово зверталася до Києва із запитом про його екстрадицію на батьківщину.

Читайте також: Саакашвілі стверджує, що не вів переговорів із Зеленським про посади

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський указом №329/2019 повернув громадянство України екс-президенту Грузії і колишньому голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі шляхом внесення змін до указу екс-президента Петра Порошенка.

Український паспорт Саакашвілі отримав у 2015 році. Тоді його було призначено на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. Восени 2016 року він пішов у відставку, а вже 26 липня 2017 року президент Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

29 травня Саакашвілі повернувся в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-