Зеленський подав у Раду законопроект про імпічмент

Зеленський подав у Раду законопроект про імпічмент

Оновлено
Укрінформ
Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про імпічмент як про окрему процедуру.

Про це заявив на брифінгу в середу, 29 травня, радник Президента України - представник Президента України у Верховній Раді України Руслан Стефанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент Володимир Зеленський сьогодні передав до Верховної Ради проект закону України "Про особливу процедуру усунення президента з поста (імпічмент). Обіцянка, яка була дана, виконана ", - сказав Стефанчук.

Він додав, що разом з цим законодавчим актом до Верховної Ради спрямовано звернення президента з нагадуванням про законопроект N7203, яким скасовується депутатська недоторканність.

"Це було б чесно, якби ми разом провели ці два законопроекти, щоб і президент мав свою процедуру усунення з поста, і Верховна Рада отримала той рівень недоторканності, про який вона говорила", - зазначив Стефанчук.

За його словами, наразі юридичні департаменти АПУ опрацьовують інші законопроекти, зокрема щодо встановлення відповідальності за неперсональне голосування, або "кнопкодавство", за депутатські прогули, за голосування народними депутатами за законопроекти, де в них є корупційний інтерес або конфлікт інтересів.

"Ми також налаштовані вносити цілу низку законопроектів, про які ми говорили в нашій програмі, які стосуються народовладдя і боротьби з корупцією, зокрема, і питання підтримки викривачів корупції, це інші великі блоки питань, які ми обов'язково передамо", - поінформував представник президента у парламенті.

Відповідаючи на запитання журналістів, він пояснив, що наразі питання імпічменту регламентується Регламентом Верховної Ради, є варіанти включення його у законопроект про тимчасові слідчі комісії, у ряд інших законопроектів, але цілісного законопроекту про імпічмент як окрему процедуру в парламенті немає.

Читайте також: БПП обіцяє дати голоси за Виборчий кодекс та імпічмент

"Тому ми пішли нормальним чесним шляхом - ми не ховаємо ці норми в якісь інші закони, ми вийшли з нормальним законопроектом", - резюмував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня, під час засідання Погоджувальної ради спікер парламенту Андрій Парубій наголосив, що у Президента Зеленського є три дні, аби внести до Ради свій законопроект про імпічмент, інакше парламент розгляне депутатський проект закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-