Російське вторгнення на Донбас не є перешкодою для руху України в НАТО – Волкер

Російське вторгнення на Донбас не є перешкодою для руху України в НАТО – Волкер

Укрінформ
Бойові дії, які Росія веде на Донбасі, викликають занепокоєння у союзників по НАТО, але агресія Росії не може вважатися перешкодою для підготовки України до членства в Альянсі та для допомоги з боку НАТО у впровадженні реформ оборонного сектору.

Про це у вівторок під час відеоконференції заявив спеціальний представник Державного департаменту США у переговорах по Україні Курт Волкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Той факт, що Росія окупує частину України і продовжує бойові дії в Україні, є предметом занепокоєння, оскільки країни НАТО не хотіли б бути втягнуті у конфлікт. В той же час, ми можемо таким чином надіслати невірне послання Росії, мовляв, все, що вона має зробити – це атакувати країну, і ця країна не зможе вважатися кандидатом на вступ до НАТО. Я думаю, ми достатньо чітко дали зрозуміти - ми продовжуємо дотримуватися взятих у Бухаресті (на саміті НАТО 2008 року) зобов'язань, що одного дня Україна стане членом НАТО. Ми хочемо працювати разом з Україною з тим, щоб відповісти на всі виклики, з якими вона стикається, щоб створити для неї якомога кращу позицію, щоб НАТО могло розглянути питання щодо розширення, коли Україна також буде до цього готовою», - наголосив американський дипломат.

Він назвав події на Донбасі «гуманітарною трагедією», адже найбільше страждає населення цих регіонів, яке потребує всієї можливої підтримки й допомоги як з боку уряду України, так і від міжнародної спільноти.

Читайте також: Волкер не виключає "нормандську зустріч" вже у липні

«Все це відбувається внаслідок російського вторгнення, окупації, та продовження бойових дій на території України. Українці продовжують гинути кожного тижня, це величезна трагедія. Ми всі занепокоєні цією кризою, цією війною», - сказав Волкер.

«У тому, що стосується євроатлантичних прагнень України, ми рішуче її підтримуємо. Ще треба багато зробити у всіх секторах – у зміцненні демократичних інституцій, у боротьбі з корупцією, в економіці… У частині відносин з НАТО – також мають бути зусилля із досягнення взаємосумісності та реформування оборонного сектору, як і продовження внеску у спільну безпеку в Європі», - додав спецпредставник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-