Європейська політика після виборів до ЄП може стати динамічнішою - Клімкін

Європейська політика після виборів до ЄП може стати динамічнішою - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що європейська політика в результаті виборів до Європарламенту може стати більш динамічною.

Таку думку він висловив у Facebook.

"Поспілкувався і поздоровив знайомих новообраних євродепутатів... Політичний ландшафт ЄС дуже довго визначався синергією між християнськими демократами та соціал-демократами. Ну що ж, тепер цей баланс остаточно накрився. Тому зараз у європейської політики є всі шанси стати більш динамічною і цікавою, хоча, є ймовірність, що це буде не завжди просто", - написав Клімкін.

Він відзначив як беззаперечний позитив цих виборів неочікувано високу явку. На думку глави українського МЗС, це означає, що європейцям таки небайдужа Європа і що дедалі більше національних виборців реально відчувають вагу свого голосу у загальноєвропейському вимірі.

Клімкін також вважає підбадьорливим успіх "зелених", яких підтримало чимало молодих прогресивних європейців.

Читайте також: На виборах до Європарламенту перемогли сили, які підтримують Україну - Парубій

"Без правильних "зелених" європейська політика, і українська як її невід'ємна складова, ризикує просто задихнутися. А якщо коротко і по суті – занепад Європи поки відкладається. І це точно привід для єврооптимізму", - резюмував глава МЗС.

Як відомо, в державах-членах ЄС 23-26 травня відбулися вибори, за підсумками яких буде сформований Європейський парламент 9-го скликання (2019-2024 рр.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-