Ірина Луценко пояснила, чому чинний парламент не ухвалить Виборчий кодекс

Ірина Луценко пояснила, чому чинний парламент не ухвалить Виборчий кодекс

Укрінформ
Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко вважає, що чинна Верховна Рада не ухвалить Виборчий кодекс.

Таку думку політик висловила під час брифінгу в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Особисто мої прогнози як політика... я вважаю, Виборчий кодекс прийнятий не буде. Занадто багато поправок, занадто багато контроверсійних моментів, дуже багато застарілих норм, робоча група не встигає це робити. Виборчий кодекс буде виноситися на наступний пленарний тиждень. Чим ближче до виборів, тим менше народних депутатів буде у залі», - сказала Луценко.

На її думку, навіть якщо робоча група встигне поблоково підготувати цей документ до другого читання, у парламенті не знайдеться голосів для його ухвалення.

«Тому мій прогноз, що він не буде прийнятий», - підсумувала політик.

Читайте також: Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс з відкритими списками

Раніше Голова ВР Андрій Парубій висловлював сподівання, що парламент ухвалить Виборчий кодекс до кінця 10-ї сесії, яка триватиме до середини липня.

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту подано понад 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-