НАЗК виявило у деклараціях депутатів недостовірні дані на 8,5 мільярда

НАЗК виявило у деклараціях депутатів недостовірні дані на 8,5 мільярда

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання і протидії корупції виявило недостовірні відомості на 8,5 млрд гривень у деклараціях 72 народних депутатів.

Про це інформує прес-служба відомства.

"НАЗК завершило повну перевірку 110 декларацій, поданих 72-ма народними депутатами України. З них у 77 деклараціях народних депутатів виявлено недостовірні відомості на загальну суму близько 8,5 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

У результаті перевірки є 10 висновків НАЗК щодо виявлених ознак кримінальних правопорушень у діях народних депутатів: Сергія Дунаєва, Дениса Дзензерського, Вадима Рабіновича, Дмитра Святаша, Вадима Новинського та Сергія Мельничука. Відповідні матеріали НАБУ долучило до матеріалів відповідних кримінальних проваджень.

У агентстві також повідомили, що матеріали НАЗК щодо недостовірних відомостей у декларації Людмили Денісової стали підставою для НАБУ розпочати досудове розслідування. Також на підставі обґрунтованих висновків НАЗК щодо недостовірних відомостей у деклараціях Дениса Омельяновича НАБУ розпочало інформаційно-аналітичну роботу.

Читайте також: НАЗК затвердило результати перевірки 28 декларацій посадовців

Загалом за результатом перевірки НАЗК склало та направило до НАБУ для здійснення досудового розслідування 23 обґрунтовані висновки про виявлення ознак кримінальних правопорушень: декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (ст. 366-1 ККУ) та незаконного збагачення (до визнання неконституційною ст. 368-2 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-