У Зеленського сказали, з ким готові об’єднуватися у коаліцію у новому парламенті

У Зеленського сказали, з ким готові об’єднуватися у коаліцію у новому парламенті

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що якщо у новому скликанні парламенту доведеться об’єднуватися з іншими партіями у коаліцію, то імена і прізвища не так важливі, як готовність «долучитися до того, що віднайшло підтримку у народі».

Про це Стефанчук заявив у ефірі програми «Свобода слова», відповідаючи на запитання,  що якщо не вийде отримати більшість в парламенті і доведеться входити в якусь коаліцію, з ким готові об’єднатися, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам не важливі прізвища, - нам важливо, чи готові ці люди об’єднатися навколо ідей, які лежать в основі програми. Чи готові дані партії, блоки, фракції долучитися до того, що віднайшло підтримку у народі», - сказав Стефанчук.

Він наголосив, що «ми не готові торгувати, як сказав Володимир Олександрович, питаннями територій, суверенітету, інших речей, які становлять основу національної безпеки України».

«Тому для нас не пріоритет в прізвищах, фракціях, партіях і підходах, тому що ми ще не знаємо, хто буде в новому парламенті», - уточнив він.

Читайте також: Тиждень перший дипломатії Зеленського: плюси та мінуси

«Звичайно, нам хотілося б однозначно і одноособово взяти відповідальність, тоді в нас виникає один підхід, бо ми взяли відповідальність, і відповідальність тільки з нас. Якщо такого не станеться, то ми готові розглядати ті пропозиції, які можуть бути лежати в основі реалізації тієї програми, з чим ми йдемо», - додав Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-