Україна має припинити сприймати себе як мішень - Данилюк

Україна має припинити сприймати себе як мішень - Данилюк

Укрінформ
Україна повинна мати сильну команду для протидії зовнішнім викликам з боку Росії і бути готовою до будь-яких сценаріїв, і не тільки негативних.

Про це заявив екс-міністр фінансів України, один з експертів команди Президента України Володимира Зеленського Олександр Данилюк в інтерв'ю "Обозревателю".

"Як ніколи раніше Україна повинна мати дуже сильну команду, яка могла б протидіяти зовнішнім викликам, а також тим, хто навіть багато років після Революції Гідності тримає країну в заручниках своїми корупційними діями, вони стримують Україну у розвитку. Це треба зупинити за допомогою довіри людей, за допомогою сильної команди і розуміння того, що робити далі. Це три головні компоненти", - сказав Данилюк.

За його словами, він особисто вірить в те, що стосовно Росії будуть зберігатися жорсткі санкції, а Україна отримуватиме й надалі військову допомогу.

Читайте також: Данилюк сказав, чому важливо зберегти “мінський формат"

Відповідаючи на запитання, які ризики з боку Росії він бачить зараз, Данилюк заявив, що не може передбачити їх, але Україна має бути готовою до будь-яких сценаріїв, і не тільки негативних, а також припинити сприймати себе як мішень. "Думаю, це правильний підхід. Ми повинні усвідомлювати, що ми сильні як країна, ми можемо змінити ситуацію в Україні і навколо нас. Це амбіція. Ми не завжди мішень. За багато років ми звикли бути саме мішенню. Це не повинно звучати як щось популістське. Якщо ми маємо таку амбіцію — ми можемо досягти цього. Якщо наша амбіція буде зведена до того, щоб бути мішенню і постійно отримувати чиюсь підтримку, то це неправильно, це для слабкої країни. А слабкі країни зазвичай програють", - сказав екс-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-