Детективу вручать підозру за бездіяльність НАБУ у справі Укроборонпрому - Луценко

Детективу вручать підозру за бездіяльність НАБУ у справі Укроборонпрому - Луценко

Укрінформ
ДБР зареєструвало провадження про ймовірні незаконні дії про бездіяльність НАБУ у справі про розкрадання коштів із заводів Укроборонпрому.

Про це повідомив у інтерв’ю “Ліга.нет” генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Невдовзі ДБР вручить підозру детективу НАБУ Дмитру Литвиненку.

Він уточнив, говорячи про справу щодо розкрадань в Укроборонпромі, що "ст. 191 КК - виключна підслідність САП-НАБУ; для цього їм ще у 2016 році головний військовий прокурор Матіос, який викрив злочин "Оптимумспецдеталь", надіслав 87 сторінок тексту, з якого виходило, що працівники НАБУ ймовірно вчинили корупційні дії”.

Читайте також: Керівників Укроборонпрому перевірять на поліграфі – Кривонос

На зауваження, що це не працівники НАБУ, а один окремо найнятий агент, Луценко сказав, що мова йде саме про детектива.

“Результат такий: ДБР стосовно цього скандалу зареєструвало провадження про ймовірні незаконні дії - фактично, про бездіяльність НАБУ у справі "Оптими", - додав генпрокурор.

Він зазначив, що директора НАБУ Артема Ситника викликали на допит із цього приводу. “Ситник провів дисциплінарне розслідування і зробив крайніми своїх підлеглих. І оголосив їм навіть не догану, а… зауваження”, - зазначив Луценко.

Відповідаючи на запитання, чи готує ДБР підозру детективу НАБУ Дмитру Литвиненку, генпрокурор повідомив, що “скоро її вручать”.

Також на запитання, чи загрожує кримінальна відповідальність Рогозі, Жукову, Гладковському, Луценко зауважив, що засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі “та керівникам військового заводу точно, бо через його фірми пропустили фіктивну оборудку; інших має встановити САП і НАБУ, це їхня робота”.

Раніше у ДБР повідомляли, що після виходу журналістського розслідування Bihus.info порушили кримінальну справу щодо можливого отримання чиновниками ГПУ, СБУ, ДФС та НАБУ хабарів.

В оприлюдненій 11 березня четвертій частині журналістського розслідування Bihus.info йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилася телефонна переписка, у якій ідеться, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Зокрема, в листуванні Рогози і Жукова йдеться про хабар у вигляді автомобіля BMW для співробітника столичного главку СБУ Дмитра Москаленка.

Також у листуванні згадуються перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, детективи бюро Дмитро Литвиненко і Олег Борисенко, а також чоловік, якого називають позаштатним агентом НАБУ - Євген Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-