Керівників Укроборонпрому перевірять на поліграфі – Кривонос

Керівників Укроборонпрому перевірять на поліграфі – Кривонос

Укрінформ
Перевірка на поліграфі очікує на керівництво Укроборонпрому, а також керівників підприємств, які входять до його складу.

Про це заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос розповів в ефірі телеканалу ATR.

"Одним з важливих досягнень є те, що ми змогли винести на розгляд РНБО програму "П'ять кроків", яка сприяє обороноздатності країни. Зараз ми працюємо над реалізацією цієї програми. Ми змогли порушити питання проведення аудиту (Укроборонпрому – ред.) і питання проведення перевірки на поліграфі, вивести його на остаточний етап. Залишився етап його безпосереднього проведення... На поліграфі будуть перевірятися представники керівництва наших оборонних підприємств, які входять до складу "Укроборонпрому" і керівники Укроборонпрому", - заявив Кривонос.

За його словами, останнім часом проведено велику кількість зустрічей, нарад та круглих столів із представниками приватних і державних підприємств оборонної сфери, а також посольств США і Великобританії. Крім того, відбулися плідні візити до Туреччини і США.

Читайте також: Укроборонпром підписав меморандум з Туреччиною про експорт озброєнь та технології

Відповідаючи на запитання з приводу закриття концерну Укроборонпром, Кривонос зазначив: "Не стоїть питання закриття, а стоїть питання реформування Укроборонпрому. Закриття – це повне знищення, а поки що питання стоїть про переформатування існуючих інститутів управління нашими оборонними підприємствами".

Вирішення проблеми корупції в оборонній сфері заступник секретаря РНБО бачить у переході до електронного декларування.

"Щоб подолати корупцію, потрібно перейти на електронне декларування, і ми значно спростимо питання боротьби з корупцією. Корупціонерів завжди дві особи – це чиновник і чоловік, який хоче обійти закон. І якщо вони спілкуються наживо, то вони завжди можуть домовитися, якщо зацікавленість цих людей є. А от спілкування один з одним через електронну декларацію значно ускладнює питання корупційності», - упевнений Кривонос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-