Нацрада з питань телебачення проситиме ВР обрати восьмого члена регулятора

Нацрада з питань телебачення проситиме ВР обрати восьмого члена регулятора

Укрінформ
Задля розблокування роботи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення члени Нацради проситимуть Верховну Раду обрати восьмого члена регулятора.

Про це повідомила у п'ятницю на брифінгу в Укрінформі заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук.

"Нацрада звернеться до парламенту сприяти роботі регулятора і з проханням обрати восьмого члена, оскільки ми знаємо, що відповідний парламентський Комітет уже провів конкурс, і фактично можна уже обирати восьмого члена за деякий час", - сказала Фещук.

За її словами, члени Нацради проситимуть парламент обрати восьмого члена якомога швидше, ще до виборів.

Відповідно до законодавства, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має складатися з восьми осіб. З них чотири члени призначаються Верховною Радою і чотири члени - Президентом України.

На даний час до складу Нацради входить 7 членів. Для прийняття рішень регулятором кворум на засіданнях має складатися з 6 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призупинила ухвалення рішень, доки не буде висновків від парламентського профільного комітету або Президента України щодо коректності кадрових рішень, зокрема призначення на посаду члена Нацради Володимира Горковенка.

4 травня цього року Президент Петро Порошенко призначив завідувача відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість звільненого Юрія Артеменка.

Читайте також: Горковенко оскаржить Указ про скасування його призначення членом Нацради

Водночас перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що вважає звільнення голови Нацради Артеменка неналежним чином оформленим, тому не відкриває засідань Нацради.

24 травня Президент Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також про призначення Володимира Горковенка членом Нацради. Відповідні документи оприлюднені у п'ятницю на офіційному сайті Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-