Горковенко оскаржить указ про скасування його призначення членом Нацради

Горковенко оскаржить указ про скасування його призначення членом Нацради

Укрінформ
Призначений Президентом Петром Порошенком член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко оскаржуватиме в суді Указ Президента Володимира Зеленського про скасування його призначення на цю посаду.

Про це він заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Звичайно оскаржуватиму. Бо це нічим не передбачене (таке скасування попереднього Указу - ред.). Таким чином можна і Конституцію скасувати. Є чіткий перелік, виписаний в законодавстві, коли можна скасувати: це або власна заява, або смерть. Виходить, що я помер", - сказав Горковенко.

Він також заявив, що абсолютно спокійно ставиться до цього рішення і був до нього готовий, оскільки напередодні отримував листи і дзвінки з погрозами.

"Напередодні отримував багато повідомлень різного характеру. Останнім часом було також кілька дзвінків з невідомих номерів з вимогою написати заяву на звільнення, "інакше ми тебе розберемо на запчастини". Очевидно, "розбирати на запчастини" означає ось так. Але в нас правова держава і суди ніхто не скасовував", - наголосив Горковенко.

Водночас, заступник голови Нацради Уляна Фещук, відповідаючи на запитання, як діятимуть члени Нацради на наступному засіданні регулятора, коли на роботу повернеться Юрій Артеменко, якого Президент Порошенко звільнив з посади голови Нацради, а Зеленський скасував цей Указ, сказала, що Артеменко не може прийти на роботу, оскільки "його на посаді не поновили". "Його не повернули", - сказала вона.

У свою чергу Горковенко уточнив, що Зеленський лише скасував Указ про звільнення Артеменка. "Але це не повернення на посаду", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також про призначення Володимира Горковенка членом Нацради. Відповідні документи оприлюднені у п'ятницю на офіційному сайті Президента.

Читайте також: Зеленський скасував указ про звільнення Артеменка

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призупинила ухвалення рішень, доки не буде висновків від парламентського профільного комітету або Президента України щодо коректності кадрових рішень, зокрема призначення на посаду члена Нацради Володимира Горковенка.

4 травня цього року Президент Петро Порошенко призначив завідувача відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість звільненого Юрія Артеменка.

Водночас перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що вважає звільнення голови Нацради Артеменка неналежним чином оформленим, тому не відкриває засідань Нацради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-