Президент звільнить Богдана, якщо КС схвалить закон про люстрацію - Рябошапка

Президент звільнить Богдана, якщо КС схвалить закон про люстрацію - Рябошапка

Укрінформ
Звільнення Андрія Богдана з посади глави Адміністрації Президента можливе після рішення Конституційного суду стосовно відповідності закону про люстрацію Основному закону.
Про це заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка сказав в ефірі 112 каналу.

"Проблема цього закону в тому, що він є неякісним, тому що він суперечить Конституції. Одна норма говорить що люстрація не поширюється на органи державної влади, а інша норма абсолютно помилково відносить Адміністрацію Президента до органів державної влади це означає, що закон не відповідає Конституції. Це означає що немає принципу верховенства права. Президент не може застосовувати закон, який не відповідає принципу верховенства права, щоб не порушувати права людини. Як тільки Конституційний суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з того ж дня президент звільнить Богдана, як людину, яка повинна проходити заходи щодо очищення влади", - сказав Рябошапка.

Читайте також: Рябошапка: У нас є новий концепт законопроекту про покарання за незаконне збагачення

Він нагадав, що Венеційська комісія свого часу виокремила низку положень цього закону, які не відповідають європейським стандартам щодо захисту прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат, голова Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Тетяна Козаченко завила, що призначення Андрія Богдана головою адміністрації Президента є порушенням закону "Про очищення влади".

22 травня Президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана главою своєї Адміністрації.

Андрій Богдан - український юрист, працював урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики у Кабміні Миколи Азарова (2010–2014). Відомий як адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського. Був юридичним радником Зеленського під час виборчої президентської кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-