Рябошапка: У нас є новий концепт законопроекту про покарання за незаконне збагачення

Рябошапка: У нас є новий концепт законопроекту про покарання за незаконне збагачення

Укрінформ
Команда Президента України Володимира Зеленського найближчим часом представить законопроект про покарання за незаконне збагачення, який передбачає новий концепт.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка журналістам у кулуарах парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є новий концепт, він дозволяє в тому числі реагувати на незаконно нажиті статки, які були нажиті до набрання чинності цим законом. Ми запропонуємо найближчим часом цей законопроект", - сказав Рябошапка.

Він зазначив, що цього вимагає суспільство.

"Крім того, є низка інших законів, які пов'язані з реформою судової системи, з відновленням справедливості, також правоохоронних органів, і низка економічних питань", - зазначив Рябошапка.

Читайте також: Законопроекти про імпічмент і зняття недоторканності вже готові - Рябошапка

За його словами, Зеленський також готує законопроекти, пов'язані з перезавантаженням та вдосконаленням діяльності антикорупційних органів.

"У першу чергу - це Національне агентство з питань запобігання корупції, вдосконалення роботи системи електронного декларування. І крім того, вдосконалення роботи двох інших антикорупційних органів - НАБУ і САП, до яких у населення є великі запитання", - сказав заступник глави АП.

Як відомо, 26 лютого Конституційний Суд визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-