Зеленський про референдум: Він має бути не законодавчим, а інформаційним

Зеленський про референдум: Він має бути не законодавчим, а інформаційним

Фото
Укрінформ
Володимир Зеленський заявляє, що винесення питання про укладення мирних домовленостей із РФ на референдум не має законодавчої ініціативи, а є способом з’ясувати думку суспільства.
Про це він сказав під час зустрічі з громадськими активістами, волонтерами, колишніми військовими, яка відбулася в Адміністрації глави держави, повідомили у прес-службі Президента.

«Ми повинні чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми», - заявив Зеленський.

За його словами, він прагне відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче ухвалювати рішення за зачиненими дверима, як це робилося раніше.

За даними прес-служби, учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з суспільством.

Зі свого боку активісти запропонували, щоб зустрічі глави держави з представниками громадськості відбувалися на постійній основі.

Читайте також: Вдови загиблих бійців вимагали під АП не допустити примирення з Росією

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня глава Адміністрації Президента Андрій Богдан допустив можливість проведення референдуму з приводу укладення домовленостей з Росією про мир на Донбасі. За словами Богдана, Україна змушена шукати компроміс з РФ, проте питання здачі території виключене.

Навесні 2014 року Росія окупувала український Крим та розв’язала війну на Донбасі, де вже загинули 13 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-