Цей рік буде вирішальним для України - глава представництва НАТО

Цей рік буде вирішальним для України - глава представництва НАТО

Укрінформ
Україна має зосередитись на "повній реалізації закону "Про національну безпеку" та подальшому вторинному законодавстві.
Про це заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час VI зустрічі парламентсько-громадської реформи у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З точки зору НАТО ухвалення закону про національну безпеку у червні 2018 року було ключовим кроком для наближення України до євроатлантичних стандартів та принципів. Ми закликаємо Україну зосередити увагу на повній реалізації цього закону - включно з вчасним впровадженням і реалізацією подальшого вторинного законодавства", - заявив він.

Вінніков зауважив, що підтримка реформи оборонного і безпекового сектору є однією з основних цілей комплексного пакету підтримки з боку НАТО, який було ухвалено керівниками країн та урядів-членів НАТО у 2016 році.

Він також зазначив, що за останні 5 років для радників НАТО "стратегічним акцентом" було надання підтримки й допомоги інституціям у розробці і реалізації стратегічних документів.

"Я впевнений, що рік буде вирішальним для України - включно із оборонним та безпековим сектором, це буде нова сторінка в історії України. Але важливо, щоб країна не втратила цей імпульс реформ, цей рух в реформуванні, адже НАТО підтримує його і ці активні процеси", - додав голова представництва НАТО в Україні.

Читайте також: В ЄС позитивно оцінили роботу поліції на виборах Президента

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня 2018 року набув чинності новий Закон України "Про національну безпеку".

Закон визначає основи та принципи національної безпеки і оборони, цілі та основні засади державної політики, що гарантуватимуть суспільству і кожному громадянину захист від загроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-