Зеленський назвав головний аргумент для розпуску Ради

Зеленський назвав головний аргумент для розпуску Ради

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що головним аргументом для розпуску Верховної Ради є вкрай низька довіра громадян України до цієї інституції.

Про це він сказав під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради та лідерами фракцій і груп, на якій йшлося про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення дочасних виборів, повідомили у прес-службі глави держави.

"Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я як гарант Конституції зобов’язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції", – заявив Зеленський.

Учасники зустрічі також обговорили дату проведення дочасних виборів, зазначили в прес-службі, додавши, що вона залежатиме від того, коли Президент видасть указ про розпуск парламенту.

Також ішлося про скликання позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення змін до чинного виборчого законодавства, зокрема щодо скасування мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єра до 3%.

Крім цього, на зустрічі порушували питання звільнення українців з російського полону. Зеленський запропонував провести окрему розмову з представниками команди попереднього глави держави з цього питання, поінформували в прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

Читайте також: Розпуск парламенту: радник Зеленського назвав статтю Конституції

У вівторок, 21 травня, Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Також у команді Зеленського вважають найбільш допустимою датою проведення позачергових виборів до ВР 21 липня.

Планується, що Зеленський звернеться до Голови ВР Андрія Парубія з пропозицією скликати на 22 травня позачергове засідання парламенту для ухвалення змін до закону про вибори та вирішення кадрових питань.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-