Відставка Штрахе є ознакою демократії - посол України в Австрії

Відставка Штрахе є ознакою демократії - посол України в Австрії

Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба прокоментував добровільну відставку віце-канцлера Гайнца-Крістіана Штрахе на тлі скандалу, назвавши її "ознакою функціонуючої демократії".

Про це дипломат повідомив у Facebook.

"Ознака функціонуючої демократії - традиція добровільної відставки. Неприйнятність ситуації, коли твоя країна або партія несе тягар твоєї ганьби. 18 годин тому Хайнц-Крістіан Штрахе був одним з найвпливовіших політиків Австрії...", - написав О.Щерба.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті скандалу, що спалахнув після публікації відеозаписів таємних переговорів із начебто родичкою російського олігарха, Гайнц-Крістіан Штрахе оголосив про відставку з посади віце-канцлера, а також про складання повноважень голови FPÖ. Йоганн Гуденус, який у партії відповідав, зокрема, за російський напрямок, також заявив про складання депутатського мандата.

Читайте також: "Плівки Штрахе": президент Австрії підтримав перевибори парламенту

Прокуратура Австрії зайнялася перевіркою опублікованого німецькими ЗМІ відео. Крім того, рахункова палата країни зажадала від FPÖ пояснень, а опозиційні партії закликали провести перевибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-