У 2020 році США планують збільшити військову допомогу Україні - Чалий

У 2020 році США планують збільшити військову допомогу Україні - Чалий

Ексклюзив
Укрінформ
Бюджетні проекти на наступний рік, які зараз розглядаються Конгресом США, передбачають збільшення підтримки України в оборонній сфері в порівнянні з поточним роком.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу розповів посол України в США Валерій Чалий.

"Зараз розглядаються питання, і вже пройшла стадія затвердження в профільному комітеті в Конгресі, про збільшення допомоги Україні наступного року як по лінії Пентагону, так і Державного департаменту", - зазначив дипломат.

За його словами, йдеться про військово-технічну допомогу, включно з летальною зброєю оборонного характеру, підтримку Міністерства України в справах ветеранів, а також низки програм реформування.

"Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж поточного року – понад $700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів", - зауважив Чалий.

Він наголосив, що порядок денний двостороннього партнерства України і США є дуже інтенсивним як у сфері військово-технічної допомоги, так і в плані підтримки територіальної цілісності й суверенітету нашої країни через посилення санкційної політики.

Читайте також: Посол Чалий обговорив збільшення оборонної підтримки України у Сенаті США

"На часі розмова стосовно енергетичного сектора, і тут є великі можливості й перспективи. У нас є спільна позиція по багатьох питаннях - не тільки в плані двосторонньої співпраці, а й енергетичних проектів України в Європі", - зазначив Чалий.

Він також висловив сподівання, що після транзитного періоду в Україні новообраний президент, уряд і парламент швидко перейдуть до змістовної роботи.

"Ми хотіли би, щоб традиційно висока інтенсивність візитів до Вашингтона, яка зараз дещо призупинилася у зв'язку з політичними подіями в Україні, відновилася", - резюмував посол України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-