Росія хоче скликати Радбез ООН через український “мовний закон”

Росія хоче скликати Радбез ООН через український “мовний закон”

Укрінформ
Делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання щодо українського “мовного закону”.

Про це речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко розповів в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу.

“Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Засідання може відбутися наступного понеділка”, - розповів Ніколенко.

Український дипломат зауважив, що “коментувати це абсурдне звернення, яке здивувало не лише Україну, немає сенсу”, адже функціонування української мови в в нашій країні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Ради Безпеки ООН.

Читайте також: В Угорщині сподіваються, що Зеленський перегляне "мовний" закон

“Це – наше внутрішнє питання, яке в Кремлі намагаються політизувати. На жаль, ми бачимо невпинні спроби Росії маргіналізувати ключовий безпековий майданчик світу. Перетворити його на таке собі вечірнє шоу в стилі першого російського каналу пропаганди”, - заявив Ніколенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За нього проголосували 278 народних депутатів. 15 травня закон підписав Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-