В Угорщині сподіваються, що Зеленський перегляне

В Угорщині сподіваються, що Зеленський перегляне "мовний" закон

Укрінформ
МЗС Угорщини висловило сподівання, що новообраний президент України Володимир Зеленський вирішить питання угорської нацменшини після підписання чинним главою держави Петром Порошенком закону "Про функціонування української мови як державної".
Про це повідомляється на сайті МЗС Угорщини.

В угорському уряді вважають, що "новий закон про українську мову суперечить міжнародним зобов'язанням України й порушує права національних громад, оскільки він позбавляє їх існуючих, раніше набутих прав, пов'язаних з використанням мови".

Угорські дипломати назвали закон таким, що "відповідає духові Петра Порошенка".

Міністерство висловило сподівання, що зможе вирішити питання, що стосуються угорської національної спільноти з новим президентом України Володимиром Зеленським, який був обраний "переважною більшістю".

"Ми зацікавлені у збалансованих і дружніх відносинах між Угорщиною та Україною, і ми сподіваємося, що обраний президент України буде відкритий для цього", - йдеться у заяві угорського МЗС.

Читайте також: Порошенко розраховує, що нова влада вивчить "мовний" закон та підтримає його

Як повідомлялося, Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів.

Однак народні депутати від "Опозиційного блоку" зареєстрували у Верховній Раді проекти постанови про скасування закону про мову.

14 травня парламент відхилив ці проекти постанов, які блокували підписання закону, після чого Голова ВР Андрій Парубій відразу підписав закон.

Президент Петро Порошенко підписав закон 15 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-