Луценко у Раді дала сім порад Зеленському

Луценко у Раді дала сім порад Зеленському

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, яка подала заяву на звільнення з цієї посади, прозвітувала про свою діяльність і дала сім порад новообраному главі держави Володимиру Зеленському.

Про це вона розповіла під час брифінгу у Верховній Раді в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключовим завданням у цей період переді мною була побудова ефективної і конструктивної співпраці з депутатськими фракціями і групами, в основному опозиційними, з коаліцією, комітетами Верховної Ради, від успішності якої залежала підтримка парламентом законодавчих ініціатив держави", - сказала Луценко. Вона зазначила, що стала представником Президента у ВР, коли з коаліції вже вийшло 3 фракції.

Читайте також: Кравчук - Зеленському: Влада має змінитися уся

"У цілому за 5 років парламентом підтримано понад 200 законодавчих ініціатив Президента Порошенка, які дозволили ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, яка створила дороговказ для України до Європейського Союзу, закріпити відмову України від політики позаблоковості - на сьогоднішній день ми взяли курс на НАТО", - розповіла Ірина Луценко. Вона також наголосила, що законодавчі ініціативи Петра Порошенка дозволили розпочати судову реформу, посилити інстутуційну незалежність Національного банку, створити незалежну антикорупційну інфраструктуру.

За словами Луценко, парламентом підтримано низку фундаментальних законів, які мають визначальне значення для розвитку України на десятки років уперед.

Читайте також: Перші кроки на посту президента: Кваснєвський дав поради для Зеленського

Це, зокрема, закон "Про національну безпеку", про реінтеграцію Донбасу, "Про дипломатичну службу", про валюту, медицину на селі, про інклюзивну освіту. Також Луценко відзначила ухвалення рішень щодо припинення дії Договору про дружбу з РФ, ратифікацію Угоди України з Нідерландами про співробітництіво щодо злочинів, пов'язаних із збиттям малазійського Боїнга та передачу Андріївської церкви під митрополію Вселенського патріархату. Депутат також підкреслила, що за період виконання нею повноважень представника Президента, було забезпечено ухвалення 54 ініційованих главою держави законодавчих ініціатив. Також, як наголосила Ірина Луценко, Петро Порошенко став ініціатором найбільшої кількості змін до Конституції.

Луценко зазначила, що внесла 60 законів, які стосуються, зокрема, виплати аліментів, криміналізації домашнього насильства, заборони сексуальної експлуатації дітей, недопуску російських спостерігачів на вибори, запровадження кримінальної відповідальності за незаконний перехід українського кордону.

Читайте також: Президент дав пораду Зеленському "йти шляхом Порошенка"

Також Ірина Луценко дала сім порад новообраному президенту Володимиру Зеленському: навчитися терпінню, пропонувати такі законопроекти, за які голосуватиме навіть опозиція, не слухати олігархів, чути своїх опонентів, співпрацювати з міжнародною коаліцією, вивчити державну мову та посилювати українське військо.

Як повідомляв Укрінформ, Ірина Луценко у п'ятницю 17 травня написала заяву про звільнення з посади представника Президента у Верховній Раді. Вона обіймала цю посаду з 3 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-