Перші кроки на посту президента: Кваснєвський дав поради для Зеленського

Перші кроки на посту президента: Кваснєвський дав поради для Зеленського

Укрінформ
Володимир Зеленський зараз повинен зосередитися на формуванні команди з людей, які викликають довіру, створенні у парламенті своєї фракції після виборів і намаганні досягти успіхів у переговорах з РФ щодо звільнення політв’язнів та військових.

Такі поради новообраному президентові Зеленському в інтерв’ю Укрінформу оприлюднив екс-президент Польщі Александер Кваснєвський.

"Насамперед, він має створити свою команду. Важливо, щоб відповідальні посади зайняли люди, які викликають довіру. Необхідно, щоб не було ситуації, коли в його найближчому оточенні з’являються люди, які обґрунтовують тезу, наприклад, що він перебуває під впливом Коломойського", - наголосив Кваснєвський.

Він додав, що Зеленський мусить бути президентом, який буде незалежним від зовнішніх впливів.

Другою важливою справою він назвав парламентські вибори.

"Я думаю, що вибори відбудуться за планом, наприкінці жовтня, тобто дострокових виборів не буде. Зеленський виставить на них свою команду і здобуде багато голосів підтримки. Не знаю, чи його фракція набере більшість, але буде близькою до цього показника. Але знову ж таки – це не повинні бути випадкові люди, якими можна буде управляти в парламенті", - підкреслив екс-президент РП.

Черговою важливою справою для президента Зеленського він назвав звільнення українських в’язнів у Донецьку та Луганську, моряків, які перебувають у Москві, та інших українських політв’язнів.

Читайте також: На інавгурації Зеленського буде делегація зі США найвищого рівня - Волкер

"Цього Зеленський сам не зробить, а мусить мати сильну підтримку Європи й світу і трохи розуміння з боку Росії. Він також має продовжувати реформи, які є необхідними. Після парламентських виборів він повинен сформувати коаліцію та уряд", - наголосив Кваснєвський.

Колишній президент Польщі підкреслив, що справжні випробування – все ще перед Зеленським.

"Він ще до кінця не усвідомлює, як функціонує ця політична система. Я багато років був у центрі цих подій і можу сказати президентові Зеленському: сміятися з політики простіше, ніж її робити", - зазначив Кваснєвський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-