БПП теж заявляє про готовність до переговорів про коаліцію

БПП теж заявляє про готовність до переговорів про коаліцію

Укрінформ
Депутатська фракція «Блок Петра Порошенка» готова долучитися до створення нової коаліції у Верховній Раді у випадку, якщо бачення інших фракцій збігатиметься з курсом, який для себе обрав БПП.

Про це заявила заступник голови фракції Ірина Луценко під час брифінгу у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо цей курс, який буде запропонований депутатами різних фракцій, буде повністю співпадати з тим курсом, якого дотримувався «Блок Петра Порошенка», то все може бути»,- сказала Луценко.

Водночас вона наголосила на тому, що вихід «Народного фронту» з коаліції є свідченням того, що упродовж останніх п’яти років вона дійсно існувала в парламенті, а будь-які заяви політиків про її відсутність були лише інсинуаціями.

«Коаліція була до цієї хвилини, і вихід з коаліції «Народного фронту» говорить про одне, що будь-які інсинуації про те, що коаліції не існувало до цієї хвилини були неправдою»,- зазначила депутат.

При цьому вона наголосила, що кожна фракція та кожна депутатська група має право відповідно до регламенту Конституції та чинних законів України вчиняти дії, які ними передбачені, «тому «Народний фронт» мав повне право вийти з цієї коаліції».

«Що це означає? Це означає 30-денний відлік відповідно до законодавства про створення нової коаліції. Чи означає це, що президент Зеленський може розпустити парламент? Так, це означає. Чи готова фракція «Блок Петра Порошенка» до чергових чи позачергових виборів? Так, ми готові як до позачергових виборів і ми про це заявляли і заявляємо, так і до чергових виборів. У нас працюють штаби, які працювали на виборах президента, у нас працюють мажоритарники, у нас працює партія, у нас працює багато активістів і волонтерів, які готові з моменту, коли буде розпущено парламент, включитися в політичну боротьбу на вибори до Верховної Ради», - уточнила Луценко.

Разом з тим політик наголосила, що «Блок Петра Порошенка» буде продовжувати курс, започаткований Петром Порошенком і підтриманий парламентом протягом цих п’яти років, на прискорення руху України щодо отримання плану дій на членство в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак оголосив у Верховній Раді про вихід НФ із парламентської коаліції. Після цього Голова ВР Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції "Європейська Україна" з 17 травня і закликав народних депутатів розпочати консультації з формування нової.

У "Батьківщині" заявили про готовність до переговорів щодо коаліції за умови підтримки "Нового курсу" Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-