Президент прийняв вірчі грамоти у послів ряду держав

Президент прийняв вірчі грамоти у послів ряду держав

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Вірменії, Хорватії, Північної Македонії, Польщі, Болгарії та Аргентини.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: Республіки Вірменія – Тіграна Сейраняна, Республіки Хорватія – Аніци Джаміч, Республіки Північна Македонія – Крума Ефремова, Республіки Польща – Бартоша Ціхоцького, Республіки Болгарія – Коджабашева Костадіна Ташева, Аргентинської Республіки – Елени Летіції Тереси Мікусінскі”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що під час бесіди з послом Вірменії йшлося про необхідність активізації політичного діалогу, було позитивно відзначено створення Групи дружби з Україною у Національних зборах Вірменії як важливого інструмента міжпарламентського діалогу.

Окрему увагу було приділено питанням поглиблення двосторонньої торгівельно-економічної співпраці, зокрема відновленню діяльності Спільної міжурядової українсько-вірменської комісії з питань економічного співробітництва.

Послу ХорватіЇ Президент подякував за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також вагому політичну, гуманітарну і експертну допомогу, яку Загреб надає Україні на двосторонньому рівні та в рамках міжнародних організацій.

Порошенко висловив сподівання на продовження активного двостороннього політичного діалогу між Україною та Хорватією з метою реалізації вагомого потенціалу партнерства в усіх сферах.

Під час зустрічі з послом Північної Македонії головна увага зосереджувалась на важливості збереження позитивної динаміки двостороннього діалогу, зокрема проведення ближчим часом в Україні чергових засідань Міжурядової комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва та Спільного комітету з імплементації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Республікою Північна Македонія.

Крім того, глава держави відзначив зростання двостороннього товарообігу, який з початку 2019 року зріс у понад 5 разів.

Президент висловив також задоволення завершенням підготовки до підписання Угоди про умови взаємних поїздок громадян, що вже найближчим часом дозволить громадянам обох країн безперешкодно та без регулярних продовжень дії безвізового режиму подорожувати до України і Північної Македонії.

Спілкуючись із послом Польщі, глава держави подякував польській стороні за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, висловив сподівання на збереження традиційно активного політичного діалогу на найвищому рівні у майбутньому.

Обговорювались також шляхи посилення двосторонньої взаємодії на євроатлантичному напрямку та у сфері енергетичної безпеки.

Під час зустрічі з послом Болгарії співрозмовники висловили задоволення високою динамікою двостороннього політичного діалогу, а також реалізацією низки конкретних взаємовигідних проектів, зокрема у сфері транспорту та енергетики.

Президент подякував Софії за оздоровлення 300 українських військовослужбовців на базі болгарської Військово-медичної академії протягом найближчих двох років у рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації, де Болгарія має статус провідної країни.

Значну увагу співрозмовники приділили питанням культурно-гуманітарного співробітництва. Президент України подякував за конструктивний діалог із Болгарією стосовно імплементації Закону України «Про освіту».

Читайте також: Посольства приєдналися до флешмобу з вишиванками

Із послом Аргентини Порошенко обговорив питання активізації політичного діалогу, перспективні напрями розвитку двосторонньої співпраці в торгівельно-економічній та інвестиційній сферах, а також розширення договірно-правової бази двосторонніх відносин.

У цьому контексті Президент наголосив на необхідності здійснення обміну візитами високого рівня та підкреслив важливість проведення в Буенос-Айресі у цьому році чергового засідання Міжурядової комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-