Депутати взялися за друге читання реформи Верховної Ради

Депутати взялися за друге читання реформи Верховної Ради

Укрінформ
Верховна Рада перейшла до розгляду у другому читанні законопроектів щодо реформи парламенту.

Про це оголосив Голова ВР Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у нас - два закони щодо реформи. І хочу наголосити, ми всі проводили консультації, і тому прошу зараз усіх об'єднатися і підтримати їх. Це наше зобов'язання перед Європейським парламентом", - сказав спікер.

Йдеться про законопроекти №7550 “Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта” та №6256 “Про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств”.

Перший документ передбачає, що у Верховній Раді дев’ятого скликання розподіл посад у комітетах має здійснюватися за методом бельгійського математика Віктора д’Ондта, тобто пропорційно на основі пропозицій депутатських фракцій залежно від їх кількісного складу.

Читайте також: Рада призначила дату інавгурації Зеленського

Друга законодавча ініціатива має на меті оптимізувати роботу парламентських комітетів, яких має бути не більше 20-ти, а також чітко співвіднести предмети їх відання зі сферами діяльності профільних міністерств.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня 2018 року Верховна Рада ухвалила за основу законопроекти, що стосуються реформування парламенту в контексті діяльності комітетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-