Рада призначила дату інавгурації Зеленського

Рада призначила дату інавгурації Зеленського

Фото
Укрінформ
Урочисте засідання Верховної Ради, на якому має скласти присягу новообраний Президент України Володимир Зеленський, відбудеться 20 травня.

Про це йдеться у постанові №10270-2, за ухвалення якої проголосували 315 народних депутатів за мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, згідно з ухваленою постановою, урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення присяги на вірність Українському народові новообраним Президентом України Володимир Зеленським відбудеться 20 травня о 10:00 у залі засідань парламенту.

Водночас Рада відхилила шість інших проектів постанов.

Напередодні Комітет з питань Регламенту та організації роботи ВР визнав сім зареєстрованих депутатами проектів такими, що відповідають вимогам Регламенту при їх оформленні та реєстрації та запропонував Раді шляхом голосування визначитися щодо їх прийняття чи відхилення.

Читайте також: Парубій відкрив ранкове засідання ВР, у залі — 357 депутатів

Як повідомляв Укрінформ, загалом у Верховній Раді було зареєстровано вісім проектів постанов щодо дати проведення інавгурації — 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня. При цьому було відкликано один із документів, який пропонував провести урочисте засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом 1 червня.

Сам Володимир Зеленський наполягав на даті 19 травня, і звертався до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Деякі політики, історики, активісти наполягали, що 19 травня - вкрай невдала дата для інавгурації новообраного глави держави, оскільки ця дата є Днем пам'яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-