Парубій відкрив ранкове засідання ВР, у залі — 357 депутатів

Парубій відкрив ранкове засідання ВР, у залі — 357 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відрив ранкове пленарне засідання парламенту у четвер, 16 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ранкове засідання оголошую відкритим”, — сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 357 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, спершу на засіданні у четвер депутати мають завершити розгляд законопроекту №5395-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань». За час його підготовки до другого читання профільний комітет опрацював 53 поправки, із яких 34 Рада розглянула напередодні.

Законопроект передбачається встановити кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників управлінь центрального апарату та керівника підрозділу внутрішнього контролю ДБР, а також врегульовуються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників.

Після цього, як прогнозував Голова ВР Андрій Парубій, парламентарії перейдуть до розгляду проектів постанов щодо визначення дати проведення урочистого засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом Володимиром Зеленським.

У середу Регламентний комітет визнав сім зареєстрованих депутатами проектів такими, що відповідають вимогам Регламенту при їх оформленні та реєстрації, та запропонував Раді шляхом голосування визначитися щодо їх прийняття чи відхилення. У документах пропонує кілька варіантів дати інавгурації — 17, 19, 20, 26 і 28 травня.

Сам Зеленський наполягав на проведенні інавгурації 19 травня. Проте низка політичних і громадських діячів висловилися проти цієї дати, оскільки 19 травня в Україні — День пам'яті жертв політичних репресій.

Далі друге читання мають пройти законопроекти щодо реформи парламенту. Попереднього разу, 25 квітня, Рада так і не розглянула жодного з них, оскільки депутати провалили рейтингове голосування.

Водночас Рада планує вийти на ухвалення закону “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” (№9417). Очікується, що його прийняття дасть змогу удосконалити положення національного законодавства у сфері запобігання та протидії відмиванню таких доходів та підвищить ефективність державної політики в цьому напрямку, а також забезпечить виконання рекомендацій експертів FATF, МВФ і Комітету Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).

Також пленарного четверга парламент має розглянути у першому читанні урядовий законопроект №7306 “Про Митний тариф України”, а в другому — проект №4591 "Про Установу бізнес-омбудсмена".

Окрім того, порядком денним передбачається розгляд блоків питань ратифікацій та інформатизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-