Климпуш-Цинцадзе вірить, що Євросоюз продовжить санкції проти Росії

Климпуш-Цинцадзе вірить, що Євросоюз продовжить санкції проти Росії

Укрінформ
Європейський союз не має підстав сумніватися у необхідності продовження економічних санкцій проти Росії на червневому саміті, оскільки останні дії РФ свідчать про продовження зневаги до міжнародного права.

Про це заявила на брифінгу в Укрінформі у середу, 15 травня, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

"У червні буде черговий перегляд санкцій (ЄС - ред.) проти Російської Федерації. З огляду на ту поведінку, яку протягом останніх місяців демонструє Росія, - продовження повної зневаги до міжнародного права, втручання у внутрішні справи України, додаткові обмежувальні заходи щодо постачання нафтопродуктів в Україну, - у нас немає підстав вважати, що європейські країни будуть сумніватися у необхідності продовження санкцій. Тому, думаю, ми можемо розраховувати на те, що вони будуть повністю продовжені на наступні півроку", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що Україна також порушує питання щодо запровадження додаткових санкцій через дії РФ щодо спрощеного отримання паспортів РФ на окупованих територіях.

"Звичайно, нас не можуть не турбувати й заяви російських очільників щодо видачі паспортів РФ громадянам України по всій території", - акцентувала віце-прем'єр.

Читайте також: В Укрінформі провели перший відкритий тренінг "Європа починається з тебе"

Як відомо, у грудні минулого року ЄС продовжив економічні санкції проти Росії у зв’язку з невиконанням Мінських угод.

Президент Росії Володимир Путін 24 квітня підписав указ, що дозволяє жителям окупованих територій Донбасу отримати російські паспорти у спрощеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-