Могеріні впевнена, що ЄС відреагує на російську

Могеріні впевнена, що ЄС відреагує на російську "паспортизацію" Донбасу

Укрінформ
Рішення Російської Федерації роздавати російські паспорти громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу було обговорено в понеділок у форматі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, тож наступні кроки за наслідками цього обговорення можна чекати за кілька тижнів.
Про це у понеділок під час прес-конференції за підсумками першого дня роботи Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорювали це питання (щодо реакції на роздачу російських паспортів) не лише в рамках зустрічі Східного Партнерства, але також серед міністрів під час Ради ЄС. Я впевнена, що будуть наступні кроки щодо цієї проблеми протягом наступних тижнів», - зауважила Могеріні.

Читайте також: Україна готує декілька "сюрпризів" для РФ у відповідь на "паспортизацію" - Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, під час спілкування з пресою у кулуарах міністерської зустрічі Східного Партнерства міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що у випадку із російською «паспортизацією» окупованих територій Донбасу варто очікувати більш жорстких дій від ЄС, ніж оголошення індивідуальних санкцій. Адже, за словами українського урядовця, ця проблема стосується не лише України і Грузії, які вже потерпіли від дій Російської Федерації, але й країн Євросоюзу, на території яких проживає значна кількість російськомовного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-