Зеленського оштрафували за

Зеленського оштрафували за "засвічений" бюлетень

Укрінформ
Оболонський райсуд столиці оштрафував новообраного Президента Володимира Зеленського за демонстрацію бюлетеня під час другого туру виборів 21 квітня.

Відповідну постанову оголосив суддя у даній справі Владислав Дев’ятко, повідомляє Укрінформ.

"Суд, керуючись Кодексом про адміністративні правопорушення, постановив: Зеленського Володимира Олександровича визнати винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 212 -10 Кодексу про адміністративні правопорушення, та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави у розмірі п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 850 гривень. Стягнути з Зеленського Володимира Олександровича судовий збір у розмірі у 384 грн", - йдеться у резолютивній частині постанови.

Дане рішення може бути оскаржене до Апеляційного суду протягом десяти днів.

Захист Зеленського попросив суд закрити справу через відсутній склад адміністративного правопорушення.

Читайте також: Луценко назвала абсурдом закиди Президенту у небажанні передавати владу

Як повідомлялося, 21 квітня під час другого туру виборів кандидат у президенти Володимир Зеленський на виборчій дільниці показав на камери бюлетень із відміткою навпроти свого імені.

Столична поліція кваліфікувала дії кандидата в президенти Зеленського за ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації). Санкція статті передбачає штраф від 30 до 50 мінімумів доходів громадян.

Водночас ст.7 Закону "Про вибори Президента України" передбачає таємне голосування на виборах президента. Фотографування, відеофіксація будь-яким способом результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування, забороняються і є порушенням таємниці голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-