Луценко назвала абсурдом закиди Президенту у небажанні передавати владу

Луценко назвала абсурдом закиди Президенту у небажанні передавати владу

Укрінформ
Закиди на адресу глави держави Петра Порошенка у небажанні передавати президентські повноваження є повним абсурдом.

Про це заявила представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будь-які закиди про те, що хтось тримається за владу, хтось не збирається передавати повноваження, — є повним абсурдом. Я нагадаю суспільству і народу України, що Порошенко є, був гарантом і забезпечив вільні й демократичні вибори в Україні, президентські вибори. Президент Порошенко перший визнав результати цих виборів і перший привітав новообраного Президента Зеленського", - наголосила Луценко.

Вона зазначила, що чинний Президент Петро Порошенко готовий передати владу новообраному главі держави Володимиру Зеленському відповідно до закону.

"Чинний Президент Порошенко готовий у визначений відповідно до статті 104 Конституції час, термін передати владу в межах своїх повноважень, але наголошує на наступному: що визначення дати інавгурації є компетенцією Верховної Ради України. Про це говорить частина 2 статті 165 регламенту Верховної Ради України — закон, яким передбачені повноваження Верховної Ради визначити дату інавгурації", - сказала Луценко.

Читайте також: Дата інавгурації: Парубій сказав, скільки вже у Раді проектів постанов

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано кілька постанов щодо дати проведення інавгурації. Народні депутати пропонують, зокрема, призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

Зеленський наполягає на даті 19 травня, і звернувся до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Разом з тим 19 травня є Днем пам'яті жертв політичних репресій, і тому деякі політики, історики, активісти наполягають, що це вкрай невдала дата для інавгурації новообраного глави держави.

Верховна Рада у вівторок, 14 травня, планує визначитися з датою інавгурації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-