США мають посилити тиск на РФ через

США мають посилити тиск на РФ через "паспортний" указ Путіна – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
У Вашингтоні добре усвідомлюють, що політичних заяв про засудження дій Росії у зв'язку з її паспортизацією українців на окупованому Донбасі замало, й тиск має бути достатньо жорстким, аби припинити незаконну активність Кремля.

Таке переконання висловила в середу за результатами зустрічей в Вашингтоні віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Окремим напрямком переговорів (у столиці США – ред.) була необхідність підвищити тиск на Російську Федерацію через її рішення про паспортизацію українських громадян на окупованих територіях", - зауважила український урядовець.

У цьому зв'язку вона зазначила, що станом на зараз "реакція наших американських і європейських партнерів є недостатньо жорсткою". Климпуш-Цинцадзе також висловила очікування, "що ми ще побачимо більш системні дії наших партнерів у цьому напрямку".

Вона підкреслила, що американська сторона має "усвідомлення в необхідності дій, що лише засудження таких дій Росії недостатньо, і що необхідно супроводити такі політичні заяви додатковим тиском на Російську Федерацію".

Читайте також: Україна сподівається, що США застосують ще жорсткіші санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе перебуває з візитом у Вашингтоні, де заплановані її переговори, зокрема, з впливовими членами Конгресу США, виступи на міжнародних заходах, а також зустрічі у МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-