Україна сподівається, що США застосують ще жорсткіші санкції проти Росії

Україна сподівається, що США застосують ще жорсткіші санкції проти Росії

Укрінформ
Україна сподівається на підтримку Сенатом США додаткових санкцій проти Росії через її незаконні дії в Керченській протоці та рішення про видачу російських паспортів на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з сенатором США від Республіканської партії Сюзан Коллінз під час робочої поїздки до Вашингтона, повідомляє Урядовий портал.

«Російські агресивні дії підривають регіональну та міжнародну безпеку, порушують міжнародне право та відповідні двосторонні угоди. Будемо вдячні за підтримку в ухваленні законодавства, що передбачає посилення санкцій проти Кремля та його соратників», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, указ президента Путіна про незаконну російську «паспортизацію» на тимчасово окупованих територіях українського Донбасу став новим етапом гібридної агресії Росії проти України.

«Ці дії є очевидним втручанням у внутрішні справи України. Нелегальна «паспортизація» громадян України означає, що Кремль визнає свою окупацію територій Донецької та Луганської областей України. Росія знову розвінчує власну пропаганду про те, що це так званий «внутрішній конфлікт» в Україні. Сподіваюся, що міжнародне співтовариство та США зокрема засудять новий акт російської агресії та застосують ще жорсткіші санкції щодо Росії», – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

З огляду на членство сенатора Сюзан Коллінз у Комітеті з питань асигнувань під час зустрічі наголошувалося на важливості розширення програм військової підтримки України у федеральному бюджеті США 2020 року та включення до них, зокрема, посиленої допомоги для зміцнення військово-морських спроможностей України.

Сторони також порушили питання щодо необхідності більш рішучих кроків з боку міжнародної спільноти для визволення екіпажів кораблів ВМС України, захоплених Росією в Керченській протоці, а також всіх інших політичних в’язнів Кремля.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе назвала запобіжники розвороту України від курсу на ЄС і НАТО

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-