Климпуш-Цинцадзе назвала запобіжники розвороту України від курсу на ЄС і НАТО

Климпуш-Цинцадзе назвала запобіжники розвороту України від курсу на ЄС і НАТО

Укрінформ
Суттєвими запобіжниками розвороту України від курсу на ЄС і НАТО є його підтримка більшістю українців і закріплення у Конституції, а відтак цей шлях є незворотнім.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з послами та представниками дипломатичних установ держав-членів Європейського Союзу, повідомляє Урядовий портал.

"У нас є суттєві запобіжники, що унеможливлюють розворот України від курсу на ЄС та НАТО. Це передовсім вибір та бажання більшості українців бути частиною європейської та євроатлантичної спільноти, а також зафіксований в Конституції нашої держави стратегічний курс до Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу. Відтак, переконана, жодна зміна керівництва держави не пригальмує наші інтеграційні процеси. Цей шлях є незворотнім, і роль ЄС також є дуже важливою", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату Кабміну працює над transition book – дороговказом для наступного уряду щодо продовження розпочатих теперішнім урядом євроінтеграційних реформ.

"Допоки триватиме перехідний період – парламентські вибори, формування нового уряду, важливо не втратити час, а продовжити реалізацію розпочатих реформ. Відтак інструкції, підготовлені моєю командою євроінтеграторів, стануть дієвим інструментом для наших наступників уже з нового уряду", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

На її переконання, вирішальне значення для європейської інтеграції має подальше створення стійких інституцій. У цьому контексті віце-прем'єр наголосила, що необхідно зберегти існуючу інституційну спроможність та посилювати її надалі. "Саме нові державні службовці повинні запропонувати порядок денний для нових міністрів. І ми зобов'язані їх підтримувати. Незважаючи на величезні зусилля, спрямовані на реформування державного управління, ми все ще стикаємося з великим опором і неприйняттям системи. Тому міжнародна підтримка на цьому етапі є критичною", – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: До виборів у Раду можемо багато зробити для вступу до ЄС і НАТО

Вона також вона підкреслила, що за останні три роки Україна досягла принципово нової якості діалогу з ЄС і НАТО – співпраця стала більш системною, передбачуваною та ефективною.

"Як головний зв'язківець із Заходом робитиму все можливе для підтримки належного рівня комунікації із нашими міжнародними партнерами. Наші плани щодо європейської інтеграції чіткі. Ми здійснюємо їх крок за кроком і продовжуватимемо робити це у 2019 році і надалі", – запевнила вона.

Як поінформували у прес-службі Кабінету міністрів, представники дипломатичних установ країн-членів ЄС висловили сподівання, що амбітні цілі, які зараз ставлять перед собою представники українського уряду, будуть реалізовані за будь-яких політичних змін у державі.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-