Лукашенко привітав Порошенка і Зеленського з Днем перемоги

Лукашенко привітав Порошенка і Зеленського з Днем перемоги

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко з нагоди 74-ї річниці перемоги надіслав вітальні послання закордонним лідерам, в числі яких - Президент України Петро Порошенко і новообраний глава держави Володимир Зеленський.

Про це йдеться у повідомленні на сайті білоруського президента.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко з нагоди 74-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні надіслав вітальні послання закордонним лідерам, видатним державним діячам і керівникам інтеграційних об'єднань", - йдеться у повідомленні.

Серед них, як повідомляється, - Президент України Петро Порошенко і новообраний глава держави Володимир Зеленський.

Крім того, Лукашенко направив вітальні послання президенту Росії Володимиру Путіну, президенту Азербайджану Ільхаму Алієву, президенту Вірменії Армену Саркісяну, першому президенту Казахстану Нурсултану Назарбаєву і чинному главі цієї держави Касим-Жомарту Токаєву, президенту Киргизстану Сооронбаю Жеенбекову, президенту Молдови Ігорю Додону, президенту Таджикистану Емомалі Рахмону, президенту Туркменістану Гурбангули Бердимухамедову, президенту Узбекистану Шавкату Мірзійоєву і президенту Грузії Саломе Зурабішвілі.

Як повідомлялося, 8 і 9 травня в Україні, як і в світі, відзначаються дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни. У нашій країні День пам'яті і примирення встановлений відповідно до Закону України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років". Цей день встановлений для "вшанування подвигу українського народу, його величезного внеску в перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, вираження шани всім борцям проти нацизму, увічнення пам'яті про загиблих".

Читайте також: Лукашенко перед гамлетівським вибором, на кону – доля Білорусі

9 травня в Україні відзначається і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як зазначає Український інститут національної пам'яті, новий зміст святкування Дня перемоги над нацизмом включає в себе переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого. Водночас переноситься акцент від історії воєнних дій на історії конкретних людей, тож, пропонується відмовитися від святкування на користь пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-