Після інавгурації Зеленського в ЗСУ можуть відбутись кадрові зміни — Полторак

Після інавгурації Зеленського в ЗСУ можуть відбутись кадрові зміни — Полторак

Укрінформ
Звільнення з посад командувачів Нацгвардії та операції Об'єднаних сил проведені у межах ротації, і найближчим часом нових відставок не очікується. Проте після інавгурації обраного президента Володимира Зеленського в ЗСУ можуть відбутись кадрові зміни.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив міністр оборони Степан Полторак.

“Те, що відбулося в зоні проведення операції Об'єднаних сил, — це планова ротація і вона жодним чином не пов'язана з виборами. Річ у тому, що у нас звикли, коли країна входить в "зону турбулентності", а вибори якраз і є такою "зоною турбулентності", то в нас все зупиняється. Але ми (армія — ред.) не можемо чекати інавгурації, ми не можемо чекати, поки пройдуть вибори, ми маємо захищати нашу Україну, своєчасно проводити ротацію військовослужбовців, в тому числі і керівництва. Це планова ротація, планове рішення”, - зауважив міністр.

Відповідаючи на запитання, чи очікуються найближчим часом інші ротаційні звільнення серед керівництва Збройних сил, Полторак зазначив: “Думаю, що ні, але після інавгурації, думаю... якісь зміни можуть бути”.

Читайте також: Винагороду для учасників операції Об’єднаних сил збільшили на 5 тисяч

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 6 травня призначив командувачем Об’єднаних сил Олександра Сирського замість Сергія Наєва.

Крім того, 7 травня глава держави звільнив з посади командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова. Виконувачем обов’язків командувача НГУ призначений Микола Балан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-