Зеленський обговорив з Фріланд боротьбу з корупцією та врегулювання на Донбасі

Зеленський обговорив з Фріланд боротьбу з корупцією та врегулювання на Донбасі

Фото
Укрінформ
Новообраний Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Зеленського.

"Новообраний президент України Володимир Зеленський обговорив з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд боротьбу з корупцією та Мінський формат урегулювання конфлікту на сході України. Зустріч відбулася у середу, 8 травня, в Києві", - йдеться у повідомленні.

Як інформує прес-служба, Зеленський наголосив, що хоче не говорити про боротьбу з корупцією, а досягти перемоги над нею. Зазначається, що для цього його команда робитиме так, щоб громадяни якомога менше контактували з чиновниками. "Наша мета – це держава у смартфоні", – пояснив новообраний президент.

Повідомляється, що Фріланд під час зустрічі зазначила, що в деяких сферах навіть Канада може брати приклад з України. Зокрема, це стосується системи електронних декларацій.

Читайте також: У Зеленського допускають, що інавгурацію можуть затягнути до початку червня

"Ми бачимо багато спільного між вами та нашим прем’єр-міністром Трюдо. За чотири тижні до виборів ніхто не вірив, що ми виграємо", – сказала міністр закордонних справ Канади.

Фріланд зауважила, що сучасним політикам дуже важливо слухати своїх громадян. Міністр також запевнила, що Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

"Дуже важливо, що за вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка, – це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян", – зазначила Фріланд.

Як зазначає прес-служба Зеленського, сторони також обговорили пошук мирного врегулювання конфлікту на сході України.

"У нас є шанс для припинення вогню та повернення Донбасу", – сказав новообраний президент.

Як повідомляється, під час зустрічі також ішлося про потужне представництво України на конференції з питань підтримки реформ в Україні, яка відбудеться в Торонто у липні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-