Каплін пропонує провести частину інавгурації Зеленського на

Каплін пропонує провести частину інавгурації Зеленського на "Олімпійському"

Укрінформ
Народний депутат Сергій Каплін зареєстрував у Раді проект постанови №10270-3 "Про порядок проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги новообраним Президентом України 19 травня 2019 року та у два етапи".

Про це Каплін написав у Facebook.

"Зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення дати інавгурації. Інавгурація має пройти в два етапи. Перший - формальний 19 (травня, - ред.) у Раді. Другий - протокольний 3 (червня, - ред.) на Олімпійському або в Палаці "Україна", - написав він.

Каплін у проекті постанови також пропонує започаткувати щорічне звітування Президента перед українцями на НСК "Олімпійський".

Таким чином, у Верховній Раді вже зареєстровано 4 проекти постанов щодо проведення інавгурації Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, позафракційні народні депутати Сергій Міщенко (зареєстрував проект постанови №10270) та Віктор Балога (№10270-1) своїми проектами постанов пропонують провести інавгурацію новообраного Президента 19 травня.

Проект постанови позафракційного депутата Віталія Купрія (№10270-2) передбачає проведення урочистого засідання для прийняття Зеленським присяги 20 травня.

Читайте також: Депутат Купрій пропонує призначити інавгурацію Зеленського на 20 травня

Сам Володимир Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. На його зустрічі з керівництвом ВР і главами депутатських фракцій, крім 19 травня, обговорювалося також 28 травня як можлива дата проведення урочистого засідання.

Керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що дата інавгурації 19 травня вкрай невдала, бо припадає на День пам‘яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-