Депутат Купрій пропонує призначити інавгурацію Зеленського на 20 травня

Депутат Купрій пропонує призначити інавгурацію Зеленського на 20 травня

Оновлено
Укрінформ
Позафракційний народний депутат Віталій Купрій пропонує ВР призначити на 20 травня урочисте засідання парламенту, присвячене складанню присяги новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Про це Віталій Купрій повідомив у коментарі Укрінформу.

Так, згідно з проектом постанови №10270-2, парламентарій пропонує провести 20 травня 2019 року о 10 годині провести урочисте засідання Верховної Ради, присвячене інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

У пояснювальній записці до проекту постанови Купрій зазначає, що проведення інавгурації Зеленського 19 травня у День пам’яті жертв політичних репресій є недоречним.

Через це парламентарій пропонує призначити інавгурацію на 20 травня, або на іншу дату.

Водночас Купрій заявляє, що необхідність вступу на посаду Зеленського в найкоротший термін "викликана забезпеченням державної безпеки, національних інтересів, захистом суверенітету, територіальної цілісності та обороноздатності України, а також забезпеченням ефективної зовнішньополітичної діяльності України".

Як повідомляв Укрінформ, у Раді вже зареєстровано два проекти постанов щодо дати проведення урочистого засідання, присвяченого складанню присяги новообраним Президентом Зеленським. Позафракційний депутат Сергій Міщенко своїм проектом постанови пропонує провести інавгурацію новообраного Президента 19 травня. Позафракційний Віктор Балога, який також вніс у Раді відповідний проект, зазначивши у Facebook, що пропонує також призначити інавгурацію на 19 травня.

Читайте також: У Раді — вже три проекти постанов про інавгурацію Зеленського

Сам Володимир Зеленський також наполягає на проведенні інавгурації саме 19 травня. На його зустрічі з керівництвом ВР і главами депутатських фракцій, окрім цієї дати, обговорювалося 28 травня як можлива дата проведення урочистого засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-