Порошенко каже, що для завершення судової реформи йому не вистачило каденції

Порошенко каже, що для завершення судової реформи йому не вистачило каденції

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що президентської каденції не вистачило, аби повністю завершити судову реформу, й наразі найменш реформованими є суди першої інстанції.
Про це він зазначив під час урочистої церемонії складання присяги суддями Верховного суду, які призначені на посади за результатами другого конкурсу до ВСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Каденції Президента не вистачило, щоб повністю завершити судову реформу. Завершено формування Верховного та Вищого антикорупційного судів, переведені судді, що успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання, до нових апеляційних судів, - вони розпочали роботу. Наразі, на жаль, найменше реформа торкнулася судів першої інстанції”, - сказав Порошенко.

За його словами, нині на черзі завершення конкурсів до Вищого суду з питань інтелектуальної власності та завершення кваліфікаційного оцінювання суддів 1-ої інстанції, добір до першої та другої інстанцій.

Глава держави зауважив, що, за прогнозами, ці процедури завершаться трохи більше ніж за рік.

“Я дуже сподіваюся, що наступний президент та його команда поважатимуть рішення щодо незалежного та справедливого суду, закріплені в Конституції України”, - додав Порошенко.

Читайте також: Відсьогодні Верховний суд працює майже у повному складі — Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня 2018 року оголошено другий конкурс до Верховного суду. Комісія отримала 659 заяв про участь у конкурсі, а допущено було 566 кандидатів. В анонімному тестуванні взяли участь 525 кандидатів, а в написанні практичного завдання — 316.

За результатами спеціальної перевірки до етапу співбесід було допущено 235 кандидатів. За період фінального етапу другого конкурсу до Верховного суду "Дослідження досьє та співбесіди" 46 кандидатів із 235 не підтвердили своєї здатності здійснювати правосуддя у Верховному суді.

Таким чином, зі 189 кандидатів Комісія сформувала рейтинг до найвищої судової інстанції України.

7 березня ВККСУ направила документи з рекомендацією на призначення 78 переможців конкурсу до Вищої ради правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя ухвалено внести Президентові України подання про призначення 75 кандидатів на посади суддів Верховного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-