Відсьогодні Верховний суд працює майже у повному складі — Порошенко

Відсьогодні Верховний суд працює майже у повному складі — Порошенко

Відео
Укрінформ
Від вівторка, 7 травня, Верховний суд України запрацював майже у повному складі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистої церемонії складання присяги суддями Верховного суду, які призначені на посади за результатами другого конкурсу до ВСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відсьогодні, від 7 травня, нарешті Верховний суд працюватиме практично у повному складі. Для мене і як Президента, і як громадянина важливим і принциповим був і є баланс незалежності та відповідальності в найвищій судовій інстанції", - зазначив Президент.

Петро Порошенко під час урочистої церемонії складання присяги суддями Верховного суду

Глава держави підкреслив, що за півтора року після створення новий Верховний суд пройшов "надзвичайний шлях" і наразі є взірцем для інших судів – щодо відкритості, щодо комунікацій із суспільством, щодо мови судових рішень.

"У судової влади багато завдань попереду. Чимала їх кількість лежить на плечах суддів Верховного суду — це і забезпечення єдності та прогнозованості судової практики, і завершення розгляду багатотисячних залишків справ, рішення по яких вже зачекалися наші громадяни. Та насамперед це захист прав і свобод громадян, простої людини, тієї, яка прийшла в суд шукати захисту і справедливості", - додав Порошенко.

Читайте також: Порошенко не прийшов на допит у ГПУ

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня 2018 року оголошено другий конкурс до Верховного суду. Комісія отримала 659 заяв про участь у конкурсі, а допущено було 566 кандидатів. В анонімному тестуванні взяли участь 525 кандидатів, а в написанні практичного завдання — 316.

За результатами спеціальної перевірки до етапу співбесід було допущено 235 кандидатів. За період фінального етапу другого конкурсу до Верховного суду "Дослідження досьє та співбесіди" 46 кандидатів із 235 не підтвердили своєї здатності здійснювати правосуддя у Верховному суді.

Таким чином, зі 189 кандидатів Комісія сформувала рейтинг до найвищої судової інстанції України.

7 березня ВККСУ направила документи з рекомендацією на призначення 78 переможців конкурсу до Вищої ради правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя ухвалено внести Президентові України подання про призначення 75 кандидатів на посади суддів Верховного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-