Зеленський не назве імен на ключові посади до інавгурації

Зеленський не назве імен на ключові посади до інавгурації

Укрінформ
Команда Володимира Зеленського не представлятиме кандидатури на ключові посади до інавгурації новообраного президента.

Про це розповів сценарист серіалу "Слуга народу" Юрій Костюк в інтерв’ю "Українській правді".

Так, на уточнення, чи дійсно команда Зеленського до інавгурації не назве прізвища кандидатур на посади, які має запропонувати президент, Костюк відповів: "Так. Ми не можемо назвати голову СБУ чи, наприклад, генпрокурора, тому що одна справа – назвати цю людину, а інша – призначити. Ми зараз не маємо ресурсів повноцінно перевірити людей так, як це повинно бути – перевірити, чи є в них родичі в Росії, який їхній бекграунд, яка реальна їхня біографія".

Костюк також зазначив, що як тільки команда Зеленського зайде в Адміністрацію Президента, у них з'явиться доступ до певної інформації. Він зауважив, що кандидатури можна буде називати, коли відбудеться повноцінна перевірка.

"В тому числі, нам здається, що повинна бути перевірка не лише спецслужб, але й з боку громадськості. Сьогодні громадські активісти користуються в суспільстві великим рівнем довіри і знаходять скелети у шафі краще, ніж будь-хто. Тому коли буде повноцінна перевірка, тоді цих людей можна буде називати", - підсумував Костюк.

Читайте також: У команді Зеленського заперечують співпрацю з Портновим і Хорошковським

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати чергових виборів Президента України, новим главою держави обрано Володимира Зеленського.

За результатами другого туру, за Зеленського свої голоси віддали 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян.

Новообраний Президент України вступає на посаду не пізніше як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-